• COMUNICAT DE PRESA

26.06.2017

      Domnul vicepresedinte Ionica Negru a participat astazi la Ziua Drapelului National, care este o sarbatoare de suflet a romanilor.

      

     “ Drapelul este simbolul devotamentului, credintei, ordinii si a disciplinei pe care o reprezinta oastea. Drapelul este intotdeauna trecutul, prezentul si viitorul tarii, intreaga istorie a Romaniei”.

     A declarat in cadrul evenimentului vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Ionica Negru.

      

 • COMUNICAT DE PRESA

24.06.2017

        Consiliul judeţean Mehedinţi, reprezentat de Președintele Aladin Georgescu, a lansat ieri, 24.06.2017, filmul de prezentare a județului “THE LAND BEYOND GOD’S BRIDGE”, documentar ce surprinde Mehedinţiul în toată splendoarea lui!

       

        Am avut onoarea să ne fie alături regizorul filmului Radu Tora, cât și criticul de film Irina Margareta Nistor.

       Filmul, în regia lui Radu Tora, cuprinde cele mai importante obiceiuri și tradiții, obiective turistice și culturale, care surprind specificul și particularitățile acestei zone unice, tradițiile și spiritul mehedințean în toate cele patru anotimpuri. Proiecția de film a avut loc la Palatul Culturii “Teodor Costescu”

       Filmul va fi disponibil în mediul online pe canalul youtube „Mehedinți România” https://www.youtube.com/channel/UCQZsyNboyfk5tt9cZm7__yg

   

      Organizatorii mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ și au făcut posibilă realizarea acestui film, cât și celor ce au ales sa ne fie alături la acest eveniment!

 • COMUNICAT DE PRESA

23.06.2017

       Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat astăzi la un interesant și de foarte mare actualitate simpozion, organizat de Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, cu tema „Etică, integritate și anticorupție în instituțiile publice” 
„Conștientizăm că lupta cu flagelul corupției are un rol esențial pentru sănătatea ,integritatea și funcționalitatea relațiilor sociale și instituționale, fiind o mare și permanentă provocare pentru un stat democratic, civilizat și prosper.

      

      Consider că este de prisos de a discuta despre rolul important pe care îl are Direcția Generală Anticorupție în prevenirea, combaterea și limitarea acestui flagel, iar în această idee pot aprecia ca fiind remarcabile eforturile Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți, transpuse printr-o activitate laborioasă, dinamică și în același timp eficientă.
       Consiliul Județean Mehedinți va rămâne angajat în continuarea demersurilor și eforturilor anticorupție, prin toate mijloacele legale și administrative disponibile.” A declarat președintele, Aladin Georgescu, în cadrul simpozionului.

      

 

 • COMUNICAT DE PRESA

20.06.2017

        În data de 20.06.2017, la sediul Consiliului Judeţean Mehedinţi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în calitate de beneficiar,  împreună cu doamna director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, în calitate de reprezentant al Organismului Intermediar, au semnat contractul de finanţare  cu Autoritatea de Management, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru proiectul cu titlul “Consolidare, Reabilitare şi Restaurare Muzeul de Artă, Drobeta Turnu Severin”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiţii 5.1 -  Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

    

      Proiectul are perioada de implementare de 37 de luni, iar  valoarea totală este de 9.580.948,77 lei,  cu o contribuţie proprie în proiect a Unităţii Administrativ Teritoriale – Judeţul Mehedinţi în  valoare de 324.274,47 lei din care 188.911,72 lei –cheltuieli eligibile, inclusiv TVA aferent şi 135.362, 75 lei - cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA aferent.

      Dorim să subliniem importanţa reabilitării acestei impozante clădire, cu o arhitectură aparte, ce a fost construită, în 1890, de familia Sabetay, una dintre cele mai bogate şi mai renumite de pe aceste meleaguri şi pentru construcţia căreia  au fost aduşi meşteri italieni, care au decorat-o cu stucaturi baroce, vitralii şi mozaicuri de oglinzi, dar care în momentul de faţă se află într-un stadiu avansat de degradare.

     Proiectul de reabilitare, consolidare şi restaurare a Muzeului de Artă Drobeta Turnu Severin va asigura prin abordarea sa inovativă redeschiderea muzeului către publicul larg, iar impactul asupra acestui public va fi extins şi pe termen lung. De asemenea, efectul asupra turismului local va fi unul ridicat, reuşindu-se exploatarea eficientă şi durabilă a potenţialului turistic. Beneficiile aduse comunităţii sunt: creşterea gradului de atractivitate al oraşului, exploatarea avantajelor oferite de potenţialul turistic local, relansarea muzeului ca obiectiv cultural şi turistic major la nivel local şi regional.

    

 • COMUNICAT DE PRESA 

19.06.2017

      Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării" privind modernizarea drumului județean DJ 607 B Bunoaica-Cireşu. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, este implementat de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Golubac din Serbia, având o valoare de 1.917.846,42 de euro.
       Aladin Georgescu consideră că: "Reabilitarea drumului Bunoaica-Cireşu contribuie la dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere prin îmbunătățirea accesibilității locuitorilor, cât și turiștilor, în zona de nord a județului Mehedinți și a Complexului Carstic Topolnița - Epuran." 
      Până la finalizarea proiectului vor fi modernizați 5,4 km de drum judeţean în Mehedinţi şi 3,9 km de drum în localitatea Golubac din Serbia.

      

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

15.06.2017

      Cu ocazia comemorării celor 1900 de ani de la moartea Împăratului Traian, Muzeul Regiunii Porților de Fier, a organizat ,,Simpozionul Intenațional Drobeta ediția a-IV-a".
      Evenimentul care se desfășoară pe parcursul a 3 zile, se bucură de prezența mai multor personalității din domeniul culturii și artei naționale și internaționale, precum Ph. D. Martin Galinier, Universitatea Perpignam- Franța, Prof. Ph. D.Mihai Bărbulescu, Universitatea Babeș-Bolyai - Cluj Napoca, Prof Ph. D. Constantin C. Petolescu, Institutul de Arheologie,,Vasile Pârvan”- București.
      Ca și cu alte ocazii evenimentul se bucură de susținerea și sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, instituția fiind reprezentată la nivel de vicepreședinți, de domnul vicepreședinte Ionică Negru și doamna vicepreședinte Renatta Nanciu.
      Consiliul Județean Mehedinți susține prin toate pârghiile instituționale pe care le are la îndemână toate proiectele derulate de Muzeul Regiunii Porților de Fier avându-se în vedere chiar și promovarea acestora.

      

 • COMUNICAT DE PRESA 

13 decembrie 2016

     Consiliul Judetean Mehedinti a avut in programul de achizitii pe anul 2016 mai multe obiective  de investitii  in domeniul infrastructurii rutiere.  Printre aceste investitii se afla si  obiectivul: ,, “MODERNIZARE DJ 606B sector IZVORU ANEȘTILOR-VALEA IZVORULUI, km 82+000-84+000”” lucrare ce a fost inceputa si finalizata in cursul anului 2016. Lucrarea a avut ca scop modernizarea drumului DJ 606B pe o lungime de 2,00 km . Receptia la terminarea lucrarilor a fost facuta in data de 13.12.2016, iar valoarea cu care a fost finalizata aceasta investitie este de 1.306.481,60 lei . La receptie s-a constatat ca lucrarile au fost realizate  in mod corespunzator, in concordanta cu Proiectul Tehnic      

         

 • COMUNICAT DE PRESA 

12 decembrie 2016

     Consiliul Judetean Mehedinti a avut in programul de achizitii pe anul 2016 mai multe obiective  de investitii  in domeniul infrastructurii rutiere.  Printre aceste investitii se afla si  obiectivul: ,, Modernizare  DJ 671A, sector Rudina-Bala de Sus, km 18+898-km 21+898, judetul Mehedinti” lucrare ce a fost inceputa si finalizata in cursul anului 2016. Lucrarea a avut ca scop modernizarea drumului DJ 671A pe o lungime de 3,00 km . Receptia la terminarea lucrarilor a fost facuta in data de 12.12.2016, iar valoarea cu care a fost finalizata aceasta investitie este de 2.317.916,15 lei . La receptie s-a constatat ca lucrarile au fost realizate  in mod corespunzator, in concordanta cu Proiectul Tehnic.

          

 • COMUNICAT DE PRESA 

07 noiembrie 2016

Consiliul Județean Mehedinți a derulat proiectul „Promovarea potenţialului   turistic, a resurselor naturale, istorice şi de civilizaţie ale oraşului Drobeta Turnu Severin prin metode specifice de marketing si comunicare in scopul creşterii  numărului de vizitatori si consolidării turismului local si naţional cu focalizare pe  Cetatea Medievala a Severinului”, COD SMIS 22554, finanțat prin POR 2007- 2013.

 Pentru asigurarea sustenabilității proiectului mai sus amintit, instituția noastră  organizează  festivalul antic și medieval Drobeta – un oraș de legendă”,  în  data de 12 noiembrie 2016, începând cu orele 11,00 în incinta Cetății  Medievale a Severinului din Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Festivalul va aduce în atenția participanților meșteșuguri, tradiții, veșminte, muzică și dansuri din perioada medievală.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!                                          

Programul evenimentului este următorul:

Ora 11:00 -  Deschiderea atelierelor, cu Compania DRACO NIGRUS:

 • Meșteșugari din lumea textilelor: croitorie, cusătorie, broderie,  imprimarea țesăturilor;
 • Atelierul meșterilor curelar: pielărie, făurirea cataramelor și ornamentelor, crearea centurilor ornamentale, jartierelor și chingilor pentru armuri.
 • Atelierul cizmarului: opinci, pantofi din secolul XIV-lea
 • Farmecul lemnului înfrumusețat: crestături în lemn, tacâmuri, obiecte decorative, ștanțe pentru imprimare.

Ora 15:00 - Incursiune în lumea bătăliilor medievale cu Compania DRACO NIGRUS:

 • Prezentare de arme și armuri, demonstrații de luptă full – contact

Ora 16:00 -  Concert al formației de muzică veche TRUVERII

         

 • COMUNICAT DE PRESA 

21 ianuarie 2016

       Evenimente specifice zilei de 24 Ianuarie la Biblioteca Județeană Mehedinți

     Vineri, 22 Ianuarie 2016, la Sediul Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu,, Mehedinți, vor avea loc activități pentru marcarea a 157 de ani de la Unirea Principatelor înfăptuită de către Alexandru Ioan Cuza. Seria de manifestari inchinate acestei zile vor debuta la ora 10, cand in urma parteneriatului deja existent intre biblioteca si Penitenciarul Drobeta Turnu Severin si materializat de-a lungul anilor in diverse expozitii de icoane, expozitii de felicitari, expozitii de carte, vizionari de filme si donatii de carte vom primi vizita tinerilor privați de libertate din Penitenciar, cărora le va fi prezentat un PowerPoint având ca temă Mica Unire, ulterior având loc o discuție interactiva si un colocviu pe baza celor vizionate.

     De la ora 12.00, va avea loc acțiunea Moș Ion Roată și Unirea dedicată preșcolarilor de la Grădinița Nr.19 (în incinta gradinitei) prin vizionarea unui desen animat cu această temă si discutii interactive cu prescolarii.

     Evenimentul va fi marcat in toate secțiile bibliotecii prin diverse expoziții de carte, de desene si colocvii pe tema Micii Uniri.

 

 • COMUNICAT DE PRESA 

14 ianuarie 2016

     Astăzi, 14  ianuarie 2016, a avut loc ședință de îndată a Consiliului Județean Mehedinți convocată pentru a dezbate și a supune la vot două proiecte de hotărâre privind bugetul pe anul 2016 și alocarea sumelor pentru proiecte de dezvoltare locală și acoperirea cotelor de cofinanțare pentru proiectele cu finanțare europeană și raportarea excedentului anual al bugetului Consiliului Județean Mehedinți rezultat la încheierea exercițiului bugetar în exercițiul financiar al anului 2015.

     În urma discuțiilor, cele 2 proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean au fost aprobate.

     Consiliul Judeţean Mehedinţi implementează proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 1 „Dezvoltarea Sistemelor Integrate de Management al Deseurilor si Extinderea Infrastructurii de Management al Deşeurilor”, derulat începând cu data de 22.08.2013, cu finalizare la data de 31.12.2015, având o valoare de 97.094.421 lei, din care 72.620.476 lei valoare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.​ 

 • INVITATIE CONSULTARE PUBLICA

     Ca urmare a ședinței publice de consultare privind Strategia de branding a Județului Mehedinți, vă atașăm documentul propus spre dezbatere.

     Așteptăm cu drag și interes remarcile, propunerile și ideile la adresa de e-mail: cjmehedinți@cjmehedinți.ro

     @Copyright : Acest material nu poate fi preluat, folosit sau transmis fără acordul autorilor și fără a fi semnalat conform legislației din domeniu.